Íme pár szuper tipp az otthoni edzőtermed kialakításához!-Ezekre figyelj, ha otthoni edzőtermet rendezel be!

Főoldal > Így alakíts ki egy szuper edzőtermet otthonodban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így alakíts ki egy szuper edzőtermet otthonodban!


2022/03/31
KC

Az otthoni edzésnek megvannak a maga előnyei, így sokan preferálják, ahelyett, hogy edzőtermi edzést végeznének. Természetesen egy teljesen berendezett otthoni edzőterem nem túl olcsó, de apránként, lépésről lépésre is ki lehet alakítani. Megmutatjuk miképp érdemes nekivágnod a saját kis edzőtermednek!

otthoni edzőterem

1.Találj neki megfelelő helyet!

Az első feladat, hogy kitaláld hol is lenne neki megfelelő mennyiségű hely. Gondold végig, hogy milyen gyakorlatokat fogsz végezni, milyen és mennyi gépet, eszközt szeretnél vásárolni, majd ennek megfelelően dönts. A legjobb opció egy különálló helyiség lenne az edzőtermednek, de sok esetben ez nem kivitelezhető. Amennyiben ez a te otthonodban is így van, egy tágasabb, fal melletti helyiségrész is tökéletes lehet. Vedd számításba azt is, hogy bizonyos fitness eszközök, például súlytárcsa vásárlás esetén ezeknek a tárolását is meg kell oldani, így jó, ha a tároló állványokat, szekrényeket is belekalkulálod. 

2.Gondoskodj a felszerelésről!

Amikor a helyet választottad, bizonyára nagyjából átgondoltad milyen edzéseket fogsz végezni és milyen gépekkel. Nem szükséges azonnal, egyszerre megvásárolnod őket, elsőre ruházz be a legfontosabbakra. Ami a kondigépeket illeti, a szobabicikli, a futópad és az ellipszisjáró szerintem must have-nek számít. Ezzel a kardiót ki is pipáltuk. Mindenképp legyen pár súlyzó, fitness szőnyeg, gumiszalag és step pad. Kifizetődő lehet egy súlytárcsa vásárlása is, melyből kiválaszthatod a számodra ideális súlyút, a nagy választéknak köszönhetően akár variálhatod is. Már csak egy súlyzórúdra van szükséged és kész is a felszerelés.3.Alakíts ki inspiráló környezetet!

Az otthoni edzőteremhez nagyon fontos, hogy egy inspiráló környezetet teremts. Helyezz el motiváló feliratokat, képeket a falon. Egy egész alakos tükör is jól jöhet, amiben láthatod a mozdulataid, és még a teret is megnyitja. Ne felejts el gondoskodni a zenéről sem! Állítsd össze a motiváló lejátszási listát, helyezd el a hangszórókat és mehet is az edzés!
JövőLegfrissebb cikkek


Mitől esik ki a fogpótlás? Okok, megelőzés és kezelési módszerek
A fogpótlások kiesése nemcsak kellemetlen, de komoly problémákat is okozhat. Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk, mi állhat ennek hátterében, és hogyan lehet megelőzni vagy kezelni ezt a jelenséget.
Mozognak a fogaid? Bizony ez is az ínysorvadás jele lehet!
Az ínysorvadás, más néven parodontitis, nem csupán az íny állapotának romlását jelzi, hanem olyan problémát is jelezhet, ami a fogak mozgásához vezethet. Ez a jelenség sokak számára meglepő lehet, azonban megfelelő megelőző intézkedések és időben történő kezelés segíthet megőrizni fogaink stabilitását és egészségét.
Influencerek a szállodában - Megéri vagy sem?
Az influencer marketing az egyre népszerűbb stratégia a szállodák számára, de az együttműködés előnyeinek és kihívásainak alapos mérlegelése elengedhetetlen a sikeres kampányokhoz.
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!