Karrier tippek a sikeres üzleti élethez

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Karrier

Karrier

A munkamotiváció fogalma


A motiváció fogalma központi helyet foglal el a pszichológia területén. A motiváció a döntéseinken múlik: hová fordítjuk az energiát, és hogyan állítjuk be a fontossági sorrendet.

Ezek a választások különösen fontosak a munka világában.

A munkahelyi motiváltság azt jelenti, hogy keményebben igyekszünk mindent megtenni. Néha olyan külső tényezők motiválnak bennünket, mint például, hogy mennyi fizetést kapunk, milyen előnyökben részesülünk munkánk során, vagy kapunk-e elismerést egy felettesünktől vagy pozitív visszajelzést.

Máskor belső tényezők motiválnak bennünket, például mennyire élvezzük, amit csinálunk, vagy mennyire hisszük, hogy a munka fontos a cég számára.

A munkamotiváció közvetlen hatással van teljesítményünkre. Szervezetpszichológusok megjegyezték, hogy a munkavállaló teljesítményét a következők befolyásolják:

  • Munkavégzési képességük
  • Motivációjuk a sikerhez
  • Ezt az összefüggést gyakran egyenletként fejezik ki:

motiváció-egyenlet-munka-motiváció

 

 

MOTIVÁCIÓ X KÉPESSÉG = TELJESÍTMÉNY

 

Más szóval, nem elég, ha rendelkezel a munkád elvégzéséhez szükséges készségekkel. Motiváltnak kell lenned ahhoz, hogy munkára tedd képességeidet.

Ez még fontosabb, ha a feladatok nehézek, vagy a szükséges munka nem egyértelmű, mert az igények és a feltételek változnak.

A motiváció segít átvinni minket a kihívásokon, és legyőzni a kételyeket és a bizonytalanságot az új feladatok során.

 

Miért fontos a motiváció?


Tekintettel a rendkívül motivált munkaerő előnyeire, a vállalat érdeke, hogy maximalizálja az alkalmazottak elkötelezettségét és motivációját.

A munkahelyi motiváció javítása számos előnnyel jár, beleértve a következő öt legfontosabb eredményt:

 

 

 

1. Megnövelt teljesítmény


A motivált alkalmazott mindent megtesz, és általában magasabb szinten teljesít.

Megkülönböztethetjük egy személy maximális és tipikus teljesítményét.

Ha az egyének motiváltak, nagyon kicsi a különbség a kettő között. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen a legjobb tudásuk szerint teljesítenek. De ha a motiváció alacsony, az alkalmazottak ritkán mutatják be maximális teljesítményüket.

 

2. Fokozott munkavállalói elkötelezettség


A magasabb szintű motiváció általában azt jelenti, hogy az alkalmazottak jobban elkötelezettek a munkájukban.

Ez azt jelenti, hogy a cégek látni fogják:

  • Csökkent fluktuáció és hiányzások
  • Egészségesebb kapcsolatok a munkatársak között
  • Továbbfejlesztett ügyfélszolgálat

 


3. Fokozott kreativitás, innováció és problémamegoldás


A motivált alkalmazottak magasabb szintű kreativitást és innovációt mutatnak, és jobbak a problémamegoldók.

Mivel nagyobb szenvedéllyel dolgoznak, és úgy érzik, hogy kapcsolatban vannak az általuk végzett munkával, több energiát fordítanak ezekre a tevékenységekre.

A kihívásokkal szemben a motivált alkalmazottak új magatartásformákat alakítanak ki, kreatívak és rugalmasak a megoldások keresésében. Ennek eredményeként képesek túllépni a kellemetlenségeken.

 

4. Fokozott munkával való elégedettség


Azok az alkalmazottak, akik magasabb szintű motivációt mutatnak, magasabb szintű munkával elégedettségükről számolnak be. Az elégedettebb alkalmazottak hatékonyabbak, magasabb a termelékenységük, és jobban törődnek azzal, amit csinálnak.

 

5. Fokozott dolgozói jólét


A motivált alkalmazottak magasabb jóléti állapotról és jobb mentális alkalmasságról számolnak be. Ha energikusak és izgatottak a munkájuk végzésében, javul a testi és lelki egészségük.

Valójában ez a kapcsolat ciklikussá válik.

A magasabb motiváció a jó közérzet növekedéséhez vezet. Ugyanakkor az alkalmazottak jólétének javítása magasabb motivációhoz vezet.

« »

Jövő

Legfrissebb cikkek


Szauna edzés után: jót tesz a szervezetnek?
Lehet, hogy láttál vagy hallottál már olyan edzőtermekről, ahol szaunák is vannak, hogy az edzés után ott pihenjenek meg a vendégek. De valóban jót tesznek az egészségednek? A szaunáknak lehetnek előnyei, de csak akkor, ha helyesen használják. Olvass tovább, hogy többet megtudj arról, hogyan működnek a szaunák, és hogyan segíthetik az egészségedet.
4 lakberendezési elem, mely sosem megy ki a divatból
Az enteriőr dizájn esetében a trendek elég gyorsan jönnek és mennek. Azonban van pár kivétel, hiszen vannak bizonyos lakberendezési és dekorációs elemek, melyek örök daraboknak számítanak. Éppen ezek azok, melyek igazán otthonossá teszik a lakást és egy állandó stílusosságot kölcsönöznek neki. Habár olykor izgalmas a Pinterest-et böngészve a legújabb trendeket keresgélni, alapjában véve az örök darabokra való beruházással sokkal jobban lehet járni. Nézzünk is meg pár ilyen elemet!
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!