Egy kis plusz löket az edzéshez

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Edzés

Edzés

Fitness: Tippek a motiváció megőrzéséhez


A fitnesz egy életre szól. Motiváld magad ezekkel a gyakorlati tippekkel és ne feledd! Benzingőzzel előre!

Elindítottál már valaha egy fitneszprogramot, majd abbahagytad? Ha igennel válaszoltál, nem vagy egyedül. Sokan elkezdenek fitneszprogramokat, de előfordulhat, hogy abbahagyják, ha megunják, nem élvezik, vagy túl lassan jönnek az eredmények. Íme hét tipp, amelyek segítenek megőrizni a motivációt az edzéshez.

 

1. Tűzz ki célokat – Edzés motiváció


Kezdd egyszerű célokkal, majd haladj a hosszabb távú célok felé. Ne feledd, hogy céljaid reálisak és elérhetőek legyenek. Könnyű csalódni és feladni, ha túl ambiciózusak a céljaid.

Például, ha egy ideje nem edzettél, a rövid távú cél az lehet, hogy heti öt napon napi 10 percet sétálj. Még a rövid mennyiségű testmozgás is előnyös lehet. Egy köztes cél lehet a heti öt nap 30 perc séta. Hosszú távú cél lehet egy 5K-séta teljesítése.

A legtöbb egészséges felnőtt számára az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma hetente legalább 150 perc mérsékelt aerob vagy 75 perc erőteljes aerob tevékenységet, vagy mérsékelt és erőteljes tevékenység kombinációját javasolja. A nagyobb mennyiségű testmozgás még nagyobb haszonnal jár. Törekedjen arra, hogy az összes főbb izomcsoport erősítő gyakorlatait hetente legalább kétszer beépítse fitneszprogramjába.

 

2. Tedd szórakoztatóvá -Edzés motiváció


Keressen olyan sportokat vagy tevékenységeket, amelyeket szeret, majd változtassa meg a rutint, hogy érdekes maradjon. Ha nem élvezed az edzést, próbálj ki valami mást. Csatlakozz egy röplabda vagy softball bajnoksághoz. Vegyen részt társastánc órán. Látogasson el egy egészségklubba vagy harcművészeti központba. Ha szeretne otthon edzeni, nézzen online videókat sokféle edzésóráról, például jógáról, nagy intenzitású intervallum edzésről vagy kickboxról. Vagy sétáljon vagy kocogjon egy helyi parkban. Fedezze fel rejtett sportos tehetségét vagy érdeklődési körét.

Ne feledje, az edzésnek nem kell unalmasnak lennie, és ha jól érzi magát, nagyobb valószínűséggel ragaszkodik egy fitneszprogramhoz.

 

3. Tedd a fizikai aktivitást a napi rutinod részévé – Edzés motiváció


Ha nehéz időt találni a testmozgásra, ne keressen kifogásokat. Úgy ütemezze be az edzéseket, mint bármely más fontos tevékenységet.

A napi fizikai aktivitásban is csúszhat. A lift helyett menjen a lépcsőn, vagy parkoljon távolabb az üzlettől. Sétáljon fel és le az oldalvonalon, miközben nézi a gyerekeket sportolni. Sétáljon a munkahelyi szünetben.

Ha otthon dolgozik, szünetekben nyújtózkodjon, sétáljon vagy másszon fel lépcsőn. Vagy végezzen guggolást, kitörést vagy felülést. Ha van, sétáltassa a kutyáját. Pedáljon egy álló kerékpáron, sétáljon vagy kocogjon a futópadon, vagy végezzen erősítő gyakorlatokat ebédszünetben vagy éjszakai tévénézés közben.

Kutatások kimutatták, hogy a hosszú ideig tartó ülés negatívan befolyásolhatja egészségét, még akkor is, ha egyébként eléri az ajánlott heti aktivitást. Ha naponta több órát ül a munkahelyén, törekedjen arra, hogy napközben rendszeres szüneteket tartson a mozgáshoz, például sétáljon, hogy igyon vizet, vagy álljon fel telefonbeszélgetés vagy videomegbeszélés közben.

 

4. Vesd papírra – Edzés motiváció


Reménykedsz, hogy lefogysz? Növeli az energiát? Jobban aludni? Krónikus állapot kezelése? Írd le a céljaidat. Ha látja a rendszeres testmozgás előnyeit, és papírra írja céljait, az segíthet motiváltnak maradni.

Azt is tapasztalhatja, hogy segít edzésnaplót vezetni. Jegyezze fel, mit csinált az egyes edzések során, mennyi ideig edzett, és hogyan érezte magát utána. Erőfeszítései rögzítése és fejlődésének nyomon követése segíthet céljai elérésében, és emlékeztetheti arra, hogy halad.

 

5. Egyesítsd erőid barátaiddal, szomszédaiddal vagy másokkal – Edzés motiváció


Nem vagy egyedül ezzel. Hívja meg barátait vagy munkatársait, hogy csatlakozzanak hozzád, amikor edzel vagy sétálsz. Eddzen pároddal vagy más szeretteiddel. Focizz a gyerekeiddel. Szervezz egy csoportot a szomszédokból, hogy részt vegyenek fitneszórákon egy helyi egészségklubban, vagy edzenek együtt virtuálisan videón.

 

6. Jutalmazd meg magad – Edzés motiváció 


Minden edzés után szánjon néhány percet arra, hogy megízlelje a gyakorlat által nyújtott jó érzéseket. Ez a fajta belső jutalom segíthet hosszú távú elköteleződésben a rendszeres testmozgás mellett.

A külső jutalmak is segíthetnek. Ha elér egy hosszabb hatótávolságú célt, kényeztesse magát egy új sétacipővel vagy új dallamokkal, amelyeket edzés közben élvezhet.

 

7. Légy rugalmas – Edzés motiváció


Ha túl elfoglalt vagy az edzéshez, vagy egyszerűen nem érzed magad hozzá, vegyen egy-két napot szabadságra. Nyugodtan foglalkozz magaddal, ha szünetre van szükséged. A legfontosabb az, hogy minél hamarabb térj vissza a pályára.

Most, hogy visszanyerte a lelkesedését, mozogjon! Tűzd ki a céljaidat, tedd szórakoztatóvá, és időnként vergesd meg magad. Ne feledje, a fizikai aktivitás egy életre szól. Tekintse át ezeket a tippeket, amikor úgy érzi, hogy elszáll a motivációja.

Edzés utáni szauna

2023/02/20 - NA

Szauna edzés után: jót tesz a szervezetnek?

Lehet, hogy láttál vagy hallottál már olyan edzőtermekről, ahol szaunák is vannak, hogy az edzés után ott pihenjenek meg a vendégek. De valóban jót tesznek az egészségednek? A szaunáknak lehetnek előnyei, de csak akkor, ha helyesen...
« 1 »

Jövő

Legfrissebb cikkek


Mozognak a fogaid? Bizony ez is az ínysorvadás jele lehet!
Az ínysorvadás, más néven parodontitis, nem csupán az íny állapotának romlását jelzi, hanem olyan problémát is jelezhet, ami a fogak mozgásához vezethet. Ez a jelenség sokak számára meglepő lehet, azonban megfelelő megelőző intézkedések és időben történő kezelés segíthet megőrizni fogaink stabilitását és egészségét.
Influencerek a szállodában - Megéri vagy sem?
Az influencer marketing az egyre népszerűbb stratégia a szállodák számára, de az együttműködés előnyeinek és kihívásainak alapos mérlegelése elengedhetetlen a sikeres kampányokhoz.
5 Kreatív ötlet valentin napra, ha valami különlegességgel kedveskednél párodnak
Valentin nap, az év egyik legromantikusabb ünnepe, amikor lehetőségünk van kifejezni szerelmünket és hálánkat az életünkben lévő különleges személy iránt. Sokan a hagyományos virágokkal és édességekkel kedveskednek ezen a napon azonban, ha valami igazán különlegeset szeretnél ajándékozni párodnak, akkor érdemes kreatív ötletekben gondolkodni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt fantasztikus és kreatív ötletet, amelyekkel garantáltan elbűvölheted párodat ezen a Valentin napon.
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!