Bemutatjuk a jó vezető legfőbb ismérveit.

Főoldal > A jó főnök ismérvei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A jó főnök ismérvei


2022/03/08

A te főnöködre jellemzőek az alábbi tulajdonságok? Hepciás vagy inkább segítőkész? Barátságos vagy inkább ellenséges? Az alábbi összeállításunkban összegyűjtöttük a jó főnök ismérveit

ilyen a jó főnök

Egyértelműen elmondja az elvárásait, s azt számon is kéri

Egy jó főnök terveit és igényeit egyértelműen az alkalmazott tudtára adja, s nem követelőzik a megbeszélt határidő előtt, valamint amiatt ami a munkavállaló munkaköri leírásában nem szerepel.

 Egy jó főnök dicsér

Amennyiben munkánkban eredményesek vagyunk, feladatunkat tökéletesen elvégezzük, akkor – bár ez a kötelességünk, és az érte járó dicséret a keresetünk – a jó főnök dicsérettel is honorálja igyekezetünket. Ezzel is ösztönözve bennünket a további maximális teljesítményre, valamint sokkal emberibbnek is tűnik ezáltal a vezető. 

 

Gondoskodik a kollégák közti harmóniáról

Nehéz dolga van a vezetőségnek, ha a munkavállalói közötti harmóniáról kell gondoskodnia, hiszen idejének javarészét nem a közvetlen társaságukban tölti. A vezetőség előtt pedig hajlamosak a dolgozók a legjobb formájukat adni, így sokszor nincs is nyoma annak a főnök számára, hogy bármelyik kolléga kellemetlenül érzi magát az adott közegben. 

 

A csapatmunkát azonban nem csak folyamatos jelenléttel, de a megfelelő környezet megteremtésével is segítheted! Üveg térelválasztó falak használatával – zárt, átláthatatlan gipszkarton falak helyett – például megkönnyítheted a cégen belüli kommunikáció áramlását amellett, hogy esztétikus és kellemes munkakörnyezetet teremthetsz. 

 

A jó főnök nem főnök, hanem vezető

Igaz ami igaz, hogy a legtöbb vállalkozásban a főnöknek sokkal több dolga van annál, mintsemhogy folyton szakmázzon. A cég fenntartása körüli intéznivalók egész embert kívánnak, azonban a jó főnöknek nem szabad eltávolodnia a szakmától, ahhoz értenie kell, és vezetőként viselkedni a kollégák előtt.

 

A jó főnök figyelembe veszi a személyes kéréseket, problémákat

Természetesen minden profitalapú vállalkozás esetében előfordul, hogy egy-egy túlzottan “problémás” alkalmazottat már nem éri meg megtartani, azonban hidd el, hogy sok esetben megéri odafigyeli a kollégák ügyes-bajos dolgaira. Mindenekelőtt: főnökként is maradj ember, ha alkalmazottad reggel jó okkal késik és ebből nem csinál rendszert, ne csinálj belőle nagy ügyet! 

 

A jó főnök tudja, kinek mi a dolga

Egy nagyobb vállalkozás esetében ez nehéz lehet, azonban egy igazán jó vezető még a legkisebb feladatot ellátó személyt is ismeri, és tudja hogy neki mi a feladata. Nincs annál frusztrálóbb a kollégák számára, mint mikor a főnökség olyan miatt kéri számon őket, ami nem is az ő feladatuk. Legfrissebb cikkek


4 lakberendezési elem, mely sosem megy ki a divatból
Az enteriőr dizájn esetében a trendek elég gyorsan jönnek és mennek. Azonban van pár kivétel, hiszen vannak bizonyos lakberendezési és dekorációs elemek, melyek örök daraboknak számítanak. Éppen ezek azok, melyek igazán otthonossá teszik a lakást és egy állandó stílusosságot kölcsönöznek neki. Habár olykor izgalmas a Pinterest-et böngészve a legújabb trendeket keresgélni, alapjában véve az örök darabokra való beruházással sokkal jobban lehet járni. Nézzünk is meg pár ilyen elemet!
Így alakíts ki egy szuper edzőtermet otthonodban!
Az otthoni edzésnek megvannak a maga előnyei, így sokan preferálják, ahelyett, hogy edzőtermi edzést végeznének. Természetesen egy teljesen berendezett otthoni edzőterem nem túl olcsó, de apránként, lépésről lépésre is ki lehet alakítani. Megmutatjuk miképp érdemes nekivágnod a saját kis edzőtermednek!
Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce sodales faucibus erat. Vestibulum imperdiet ex varius convallis pulvinar. Nullam sed augue ullamcorper, convallis quam id, dignissim enim. Vestibulum hendrerit tortor erat, vel maximus velit placerat eu. Fusce aliquam libero dolor, nec scelerisque turpis bibendum eu. Suspendisse hendrerit lectus ac magna tincidunt mollis.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Fusce sodales faucibus erat. Vestibulum imperdiet ex varius convallis pulvinar. Nullam sed augue ullamcorper, convallis quam id, dignissim enim. Vestibulum hendrerit tortor erat, vel maximus velit placerat eu. Fusce aliquam libero dolor, nec scelerisque turpis bibendum eu. Suspendisse hendrerit lectus ac magna tincidunt mollis. 

Donec egestas pharetra lacus

Fusce faucibus ornare molestie. In viverra purus eget odio sollicitudin ullamcorper. Ut aliquam ante dolor, nec ornare nunc scelerisque ac. Aliquam eget tortor pharetra, tempor libero nec, aliquet orci. Donec egestas pharetra lacus, vel venenatis est porttitor ac. Vestibulum dui ante, lacinia quis eros eu, iaculis ultrices erat. Sed faucibus in nibh eu consectetur. Sed eu tempor magna. In hac habitasse platea dictumst. 

Aenean mollis scelerisque justo nec congue.

Phasellus ultrices feugiat eros, ac hendrerit felis finibus ac. Nam consectetur magna eu eros pellentesque, at vehicula tortor malesuada. Quisque porta lacinia commodo. Morbi mollis egestas est, sed porttitor nisl tempor placerat. Aenean mollis scelerisque justo nec congue.