Bemutatjuk a jó vezető legfőbb ismérveit.

Főoldal > A jó főnök ismérvei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A jó főnök ismérvei


2022/03/08

A te főnöködre jellemzőek az alábbi tulajdonságok? Hepciás vagy inkább segítőkész? Barátságos vagy inkább ellenséges? Az alábbi összeállításunkban összegyűjtöttük a jó főnök ismérveit

ilyen a jó főnök

Egyértelműen elmondja az elvárásait, s azt számon is kéri

Egy jó főnök terveit és igényeit egyértelműen az alkalmazott tudtára adja, s nem követelőzik a megbeszélt határidő előtt, valamint amiatt ami a munkavállaló munkaköri leírásában nem szerepel.

 Egy jó főnök dicsér

Amennyiben munkánkban eredményesek vagyunk, feladatunkat tökéletesen elvégezzük, akkor – bár ez a kötelességünk, és az érte járó dicséret a keresetünk – a jó főnök dicsérettel is honorálja igyekezetünket. Ezzel is ösztönözve bennünket a további maximális teljesítményre, valamint sokkal emberibbnek is tűnik ezáltal a vezető. 

 

Gondoskodik a kollégák közti harmóniáról

Nehéz dolga van a vezetőségnek, ha a munkavállalói közötti harmóniáról kell gondoskodnia, hiszen idejének javarészét nem a közvetlen társaságukban tölti. A vezetőség előtt pedig hajlamosak a dolgozók a legjobb formájukat adni, így sokszor nincs is nyoma annak a főnök számára, hogy bármelyik kolléga kellemetlenül érzi magát az adott közegben. 

 

A csapatmunkát azonban nem csak folyamatos jelenléttel, de a megfelelő környezet megteremtésével is segítheted! Üveg térelválasztó falak használatával – zárt, átláthatatlan gipszkarton falak helyett – például megkönnyítheted a cégen belüli kommunikáció áramlását amellett, hogy esztétikus és kellemes munkakörnyezetet teremthetsz. 

 

A jó főnök nem főnök, hanem vezető

Igaz ami igaz, hogy a legtöbb vállalkozásban a főnöknek sokkal több dolga van annál, mintsemhogy folyton szakmázzon. A cég fenntartása körüli intéznivalók egész embert kívánnak, azonban a jó főnöknek nem szabad eltávolodnia a szakmától, ahhoz értenie kell, és vezetőként viselkedni a kollégák előtt.

 

A jó főnök figyelembe veszi a személyes kéréseket, problémákat

Természetesen minden profitalapú vállalkozás esetében előfordul, hogy egy-egy túlzottan “problémás” alkalmazottat már nem éri meg megtartani, azonban hidd el, hogy sok esetben megéri odafigyeli a kollégák ügyes-bajos dolgaira. Mindenekelőtt: főnökként is maradj ember, ha alkalmazottad reggel jó okkal késik és ebből nem csinál rendszert, ne csinálj belőle nagy ügyet! 

 

A jó főnök tudja, kinek mi a dolga

Egy nagyobb vállalkozás esetében ez nehéz lehet, azonban egy igazán jó vezető még a legkisebb feladatot ellátó személyt is ismeri, és tudja hogy neki mi a feladata. Nincs annál frusztrálóbb a kollégák számára, mint mikor a főnökség olyan miatt kéri számon őket, ami nem is az ő feladatuk. Legfrissebb cikkek


Szauna edzés után: jót tesz a szervezetnek?
Lehet, hogy láttál vagy hallottál már olyan edzőtermekről, ahol szaunák is vannak, hogy az edzés után ott pihenjenek meg a vendégek. De valóban jót tesznek az egészségednek? A szaunáknak lehetnek előnyei, de csak akkor, ha helyesen használják. Olvass tovább, hogy többet megtudj arról, hogyan működnek a szaunák, és hogyan segíthetik az egészségedet.
4 lakberendezési elem, mely sosem megy ki a divatból
Az enteriőr dizájn esetében a trendek elég gyorsan jönnek és mennek. Azonban van pár kivétel, hiszen vannak bizonyos lakberendezési és dekorációs elemek, melyek örök daraboknak számítanak. Éppen ezek azok, melyek igazán otthonossá teszik a lakást és egy állandó stílusosságot kölcsönöznek neki. Habár olykor izgalmas a Pinterest-et böngészve a legújabb trendeket keresgélni, alapjában véve az örök darabokra való beruházással sokkal jobban lehet járni. Nézzünk is meg pár ilyen elemet!
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!