Bemutatjuk a jó vezető legfőbb ismérveit.

Főoldal > A jó főnök ismérvei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A jó főnök ismérvei


2022/03/08

A te főnöködre jellemzőek az alábbi tulajdonságok? Hepciás vagy inkább segítőkész? Barátságos vagy inkább ellenséges? Az alábbi összeállításunkban összegyűjtöttük a jó főnök ismérveit

ilyen a jó főnök

Egyértelműen elmondja az elvárásait, s azt számon is kéri

Egy jó főnök terveit és igényeit egyértelműen az alkalmazott tudtára adja, s nem követelőzik a megbeszélt határidő előtt, valamint amiatt ami a munkavállaló munkaköri leírásában nem szerepel.

 Egy jó főnök dicsér

Amennyiben munkánkban eredményesek vagyunk, feladatunkat tökéletesen elvégezzük, akkor – bár ez a kötelességünk, és az érte járó dicséret a keresetünk – a jó főnök dicsérettel is honorálja igyekezetünket. Ezzel is ösztönözve bennünket a további maximális teljesítményre, valamint sokkal emberibbnek is tűnik ezáltal a vezető. 

 

Gondoskodik a kollégák közti harmóniáról

Nehéz dolga van a vezetőségnek, ha a munkavállalói közötti harmóniáról kell gondoskodnia, hiszen idejének javarészét nem a közvetlen társaságukban tölti. A vezetőség előtt pedig hajlamosak a dolgozók a legjobb formájukat adni, így sokszor nincs is nyoma annak a főnök számára, hogy bármelyik kolléga kellemetlenül érzi magát az adott közegben. 

 

A csapatmunkát azonban nem csak folyamatos jelenléttel, de a megfelelő környezet megteremtésével is segítheted! Üveg térelválasztó falak használatával – zárt, átláthatatlan gipszkarton falak helyett – például megkönnyítheted a cégen belüli kommunikáció áramlását amellett, hogy esztétikus és kellemes munkakörnyezetet teremthetsz. 

 

A jó főnök nem főnök, hanem vezető

Igaz ami igaz, hogy a legtöbb vállalkozásban a főnöknek sokkal több dolga van annál, mintsemhogy folyton szakmázzon. A cég fenntartása körüli intéznivalók egész embert kívánnak, azonban a jó főnöknek nem szabad eltávolodnia a szakmától, ahhoz értenie kell, és vezetőként viselkedni a kollégák előtt.

 

A jó főnök figyelembe veszi a személyes kéréseket, problémákat

Természetesen minden profitalapú vállalkozás esetében előfordul, hogy egy-egy túlzottan “problémás” alkalmazottat már nem éri meg megtartani, azonban hidd el, hogy sok esetben megéri odafigyeli a kollégák ügyes-bajos dolgaira. Mindenekelőtt: főnökként is maradj ember, ha alkalmazottad reggel jó okkal késik és ebből nem csinál rendszert, ne csinálj belőle nagy ügyet! 

 

A jó főnök tudja, kinek mi a dolga

Egy nagyobb vállalkozás esetében ez nehéz lehet, azonban egy igazán jó vezető még a legkisebb feladatot ellátó személyt is ismeri, és tudja hogy neki mi a feladata. Nincs annál frusztrálóbb a kollégák számára, mint mikor a főnökség olyan miatt kéri számon őket, ami nem is az ő feladatuk. Legfrissebb cikkek


5 látnivaló, amit nem hagyhatsz ki, ha a Szigetközben jársz
A Szigetköz Magyarország egyik legváltozatosabb és legszebb régiója, amely számos természeti és kulturális kincset rejt.
6+1 ok, amiért megéri a fogimplantáció
A fogimplantáció az egyik legmodernebb és leghatékonyabb módszer a hiányzó fogak pótlására. Az implantáció során egy titán csavart ültetnek be az állcsontba, amelyre később korona, híd vagy protézis kerül. Bár az eljárás költségesebb lehet más fogpótlási módszereknél, számos előnnyel jár, amelyek hosszú távon megtérülnek. Íme 6+1 ok, amiért megéri a fogimplantáció.
Mitől esik ki a fogpótlás? Okok, megelőzés és kezelési módszerek
A fogpótlások kiesése nemcsak kellemetlen, de komoly problémákat is okozhat. Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk, mi állhat ennek hátterében, és hogyan lehet megelőzni vagy kezelni ezt a jelenséget.
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!