Most te is megtudhatod, hogy kinek a nevéhez fűződik a turbó!

fooldal > Honnan ered a turbó?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Honnan ered a turbó?


2017/08/06

Sokan félnek a turbótól, pedig a megfelelő alkalmazás mellett nincsen vele semmi gond. Tudj meg többet a turbófeltöltő működéséről és a történetéről!  

Most te is megtudhatod, hogy kinek a nevéhez fűződik a turbó!

A turbófeltöltő a leggyakrabban használt feltöltőtípus a járműgyártásban. A turbófeltöltőt Dr. Alfred Büchi találta fel 1905. november 16-án. A Birodalmi Szabadalmi Hivatal "Dugattyús motorból és szekvenciálisan elhelyezkedő turbinából és kompresszorból álló belsőégésű szerkezet" néven jegyezte be.

 A gyakorlatban nem volt egyszerű alkalmazni, kellett hozzá 18 év, hogy használható legyen.

 

 

Mára már elképzelhetetlenek a dízelmotorok turbófeltöltés nélkül, de a benzinesek között is egyre elterjedtebb. Régebben a teljesítménynövekedés miatt alkalmazták, mára már inkább az energiatakarékosság és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás a legfőbb érv mellette.

 

A turbós autók nagyobb odafigyelést igényelnek, ezért érdemes javításukat, karbantartásukat profira bízni. Tudj meg róla többet itt: Turbó javítás 

 Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


5 látnivaló, amit nem hagyhatsz ki, ha a Szigetközben jársz
A Szigetköz Magyarország egyik legváltozatosabb és legszebb régiója, amely számos természeti és kulturális kincset rejt.
6+1 ok, amiért megéri a fogimplantáció
A fogimplantáció az egyik legmodernebb és leghatékonyabb módszer a hiányzó fogak pótlására. Az implantáció során egy titán csavart ültetnek be az állcsontba, amelyre később korona, híd vagy protézis kerül. Bár az eljárás költségesebb lehet más fogpótlási módszereknél, számos előnnyel jár, amelyek hosszú távon megtérülnek. Íme 6+1 ok, amiért megéri a fogimplantáció.
Mitől esik ki a fogpótlás? Okok, megelőzés és kezelési módszerek
A fogpótlások kiesése nemcsak kellemetlen, de komoly problémákat is okozhat. Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk, mi állhat ennek hátterében, és hogyan lehet megelőzni vagy kezelni ezt a jelenséget.
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!