A részvétnyilvánításon túl mit tehetsz, hogy segíts átvészelni barátod számára ezt a nehéz időszakot?

fooldal > Így segítsünk barátunknak a gyászidőszakban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így segítsünk barátunknak a gyászidőszakban!


2017/07/18

Amíg az ember nem éli át, el sem tudja képzelni, hogy milyen fájdalommal jár egy közeli hozzátartozó elvesztése. A családtagok ilyenkor egymásra támaszkodhatnak, illetve a tragédia feldolgozásában segíthetnek a barátok is. 

Segítsünk barátunknak átvészelni ezt a tragikus időszakot!

Érdeklődjünk!

 

Bár mindenki másképpen reagál egy ilyen tragédiára; van aki szeretne a magányába húzódva az emlékeibe burkolózva megbírkózni az őt ért veszteséggel, viszont van akin annyira úrrá lesz a fájdalom, hogy mély depresszióba süllyed. Barátként a mi dolgunk megítélni, hogy melyik típusba tartozik barátunk!

Amennyiben az elsőbe, akkor hagyjunk neki teret, mindezt úgy, hogy biztosítjuk őt támogatásunkról, illetve arról, hogy bármikor rendelkezésére állunk egy beszélgetésre.

 

Mindig biztosítsuk arról, hogy ránk bármiben számíthat!

 

A második esetben viszont sokszor nem hagyhatjuk magára szeretett barátunkat! Hiszen minél inkább elvonul a világ szeme elől, annál mélyebbre és mélyebbre süllyed lelkileg. Neki, bármennyire is ellenáll szükséges lehet a “nyakára járni” és programot csinálni vele. Természetesen nem bulizásra gondolunk itt, de ha átmegyünk hozzá, vagy meginvitáljuk magunkhoz egy pohár bor társaságában lehetőséget nyújtunk számára, hogy kiöntse valakinek a szívét. Ha nem szeretne róla beszélni, akkor pedig kicsit elterelehetjük a figyelmét az őt ért fájdalomról. 

 

Ha már a halotti toron is szótlanul ül a sarokban, hagyjunk neki egy kis teret! De ami a legfontosabb, hogy ebben az időszakban élvezze kitüntetett figyelmünket, mert ilyenkor még nagyobb szüksége van mindenkinek a támogatásra, mint az életében addig bármikor!Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


5 látnivaló, amit nem hagyhatsz ki, ha a Szigetközben jársz
A Szigetköz Magyarország egyik legváltozatosabb és legszebb régiója, amely számos természeti és kulturális kincset rejt.
6+1 ok, amiért megéri a fogimplantáció
A fogimplantáció az egyik legmodernebb és leghatékonyabb módszer a hiányzó fogak pótlására. Az implantáció során egy titán csavart ültetnek be az állcsontba, amelyre később korona, híd vagy protézis kerül. Bár az eljárás költségesebb lehet más fogpótlási módszereknél, számos előnnyel jár, amelyek hosszú távon megtérülnek. Íme 6+1 ok, amiért megéri a fogimplantáció.
Mitől esik ki a fogpótlás? Okok, megelőzés és kezelési módszerek
A fogpótlások kiesése nemcsak kellemetlen, de komoly problémákat is okozhat. Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk, mi állhat ennek hátterében, és hogyan lehet megelőzni vagy kezelni ezt a jelenséget.
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!