Az étel minősége
Nyilván, mondanunk sem kell, hogy étterembe azért megy az ember, hogy egy jót egyen. Természetesen számos dolog hozzájárul ezen kívül ahhoz, hogy az étkezés élménnyé váljon, de amennyiben nem gusztusos az étel, már el is rontotta az egész étkezést.
Ha mócsingos a hús, hideg a leves, vagy hajszál kerül az ételünkbe, akkor jogosan leszünk csalódottak, pedig a legjobb helyeken is történhet hasonló baleset. Ezért arra ügyeljünk, hogy amennyiben ilyen helyzetbe kerülünk, jelezzük azt a pincér felé, aki orvosolni fogja problémánkat.
Abban az esetben pedig, ha mindegyik fogással probléma van, akkor a későbbiekben kerüljük el az adott vendéglőt.
Szerencsére ma már számos online értékelő felület áll rendelkezésünkre, így megnézhetjük, hogy mely a legjobb étterem Budapest belvárosában, melyik vendéglőről mit írnak, így ezek elolvasását követően nem érhet bennünket akkora meglepetés.
A megfelelő kiszolgálás
Az étel után az egyik legfontosabb kritériuma a tökéletes étteremnek a személyzet viselkedése. Abban az esetben akár Michelin-csillagos ételt is felszolgálhatnak számunkra, ha a pincér durván és mogorván szól hozzánk, nem figyel ránk, esetleg még szemrehányást is tesz. Nem jellemző ebben a szakmában ez a hozzáállás ugyan, de ha esetleg előfordul, akkor az illető ezt a borravaló mennyiségéből úgyis érzékelni fogja.
Árak
Sokan az árak alapján választjuk ki az úti célt, mivel sajnos manapság sajnos szinte luxusnak számít ez a fajta időtöltés.
Fontos is, hogy előre tájékozódjunk az árakról, mielőtt betérnénk egy étterembe, nehogy kellemetlen meglepetésként érjen a számla végösszege. Vannak a városnak frekventáltabb helyei, ahol maga az elhelyezkedés is indokolja a magasabb árakat, máshol pedig a kiszolgálás minősége, vagy a hely hírneve miatt találkozhatunk borsosabb árakkal.
A cél tehát, hogy mindenki a saját pénztárcájához mérten válasszon éttermet, mivel nem kell csillagászati összegeket kifizetnünk azért, hogy egy kellemes helyen egy finomat együnk.
Kommentek
Még nincsnenk hozzászólások.