Így újítsd fel fa bútoraidat!

fooldal > Így újítsd fel a fa bútorokat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így újítsd fel a fa bútorokat


2017/05/23

Bútoraink könnyen megsérülnek és a javítás sokszor nagyon drága, de mutatunk néhány házi praktikát, amivel nagyon olcsón teljesen eltüntethetők a felületi sérülések és bútoraink ismét olyan szépek lesznek, mint az új. Kevesebb, mint egy óra alatt megszabadulhatnk a karcolástól, nyomódástól, de ez függ a fa minőségétől, korától is. Most a leggyakoribb fényezett felületű fabútorok javítását mutatjuk be. Először is nézzük, mire van szükségünk.

fa kerti bútor

 

A bútorok nagyon sokfélék, és a színűk is különböző. Sokszor nagyon nehéz megtalálni a megfelelő színt. Szerencsénk van, ha van otthon egy csomag régi pasztellkréta, vagy zsírkréta. Szükségünk lesz egy vasalóra, egy csiszolóra, puha ruhára, és egy borotvapengére. Amennyiben időtálló kerti bútort keresünk, akkor megbízható cégtől vásároljunk! Például a Robinia Grouptól, melyet a következő linkra kattintva érhetsz el: fa kerti bútor.KARCOLÁSOK

A karcolás a fabútorokról legkönnyebben eltávolítható sérülés. Melegítsünk fel egy vasalót, a legalacsonyabb hőfokon. Hagyjuk bekapcsolva, amíg dolgozunk, mert többször is szükségünk lehet rá.  Válasszunk egy a bútorunk színéhez leginkább passzoló krétát, akár kettőből is összeolvaszthatjuk a kívánt színt. Nyomjuk a krétát a vasalóhoz, hogy felmelegedjen egy kicsit, aztán húzzuk végig a karcoláson. A hő éppen annyira melegíti fel, hogy egy kicsit puha legyen. Ha több színt is használsz, ismételd meg mindegyikkel a műveletet. Ahogy a viasz lehűl,  fényezd meg egy kicsit a felületet, hogy a színek összemosódjanak. Így kevésbé látszik a hiba. Ha a karcolás elég kicsi, tussal, filctollal is ki tudjuk javítani. Ezek nem olvadnak úgy, mint a kréta, ezért figyeljünk, hogy egyszerre csak keveset használjunk, egy-egy pöttyöt vigyünk fel a felületre.

CSORBULÁS, NYOMÓDÁS

A csorbulásokat másképp javítjuk, ez a folyamat is egyszerű, de egy éjszakát igénybe vesz. Először egy olcsóbb bútoron próbáljuk ki a technikát, hogy mire a komolyabb bútorhoz érünk,már legyen bizonyos gyakorlatunk. Egy értékes bútort könnyen tönkre is tehetünk, ha nem jól nyúlunk hozzá. Először is fordítsuk a bútort az oldalára úgy, hogy könnyebben hozzáférjünk. Az a lényeg, hogy a sérülés felfelé nézzen.  Ezután használjuk a borotvapengét, amivel egy kis karcolást ejtünk a nyomott felületen.  Ezután spricceljünk egy kis vizet a karcolásba, majd hagyjuk a vizet rajta egy éjszaka.  A víz fel fogja duzzasztani a fát, és a nyomódás eltűnik. Ez a megoldás kicsi nyomódáson nagyon hatékony, de a nagyobbat is csökkenteni tudja. Sok komoly bútorrestaurátor is ezt a technikát használja.  Ha úgy találod, hogy a nyomódás nem lett elég kicsi, akkor vagy ismételd meg a folyamatot még egyszer,  vagy próbálkozz a fenti, karcolást eltüntető  technikával., csak egy kicsit több viaszt használj.  A végén úgyis át fogod csiszolni. A széleit csiszold először, hogy nehogy az egészet kicsiszold a mélyedésből.

 

Forrás: https://www.aztbeszelik.comKommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


A Vagyonőr Alkalmazásának Fontossága: Biztonság és Védelem a Központban
Az üzleti és intézményi környezetekben a vagyon és az eszközök védelme kiemelt fontossággal bír. Cikkünkben ezért azt tárgyaljuk, hogy miért érdemes vagyonőrt alkalmazni a cégnél, és hogy milyen előnyökkel jár.
Pezsgőtorony ötletek egy különleges esküvőhöz!
Ha kifejezetten szórakoztató élményt szeretnél tenni az esküvődön, egy pezsgőtorony tökéletes választás lehet. Ez a csillogó torony nemcsak dekorációként hívja fel magára a figyelmet, hanem egy okos módja annak, hogy ünnepi pezsgőt szolgálj fel vendégeidnek egy magasabb szinten.
5 tipp, hogy igazi úriember legyél a barátnőd szemében
Nincs olyan, hogy tökéletes pasi. Soha nem lehet tökéletesen megfelelni a másik elvárásainak, de nem árt, ha felállítasz magadnak néhány pontot. Úriembernek lenni nem nehéz, nem kell megmenteni a bajba jutott lányokat, nem kell kesztyűt vagy cilindert viselni. A modern úriember lényege abban van, ahogyan viselkedik és bánik a környezetével, legfőképp szíve választottjával. Ha neked is tippekre van szükséged, hogyan érheted el ezt, olvasd tovább az alábbiakat:
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!