Ezeket alkalmazd a pozitív benyomás kialakítása érdekében

fooldal > Az első benyomás hatása üzleti találkozókon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az első benyomás hatása üzleti találkozókon


2017/07/18

Az első benyomás sokszor meghatározza a kapcsolatiaink további alakulását, egy rossz első benyomást követően könnyen az alapján bélyegeznek meg bennünket mind személyes, mind pedig üzleti kapcsolataink esetében.

pozitív benyomás kialakítása

Mit tegyünk hát, hogy üzleti találkozónkon pozitív benyomást keltsünk?

 Érkezzünk időben!

Egy üzleti ebédre érkezvén igen nagy illetlenség, ha elkésünk. Az üzleti életben kifejezetten fontos az idő és a pontosság! Természetesen bárkivel előfordulhat, hogy dugóba kerül, vagy éppen lekési a buszt, defektet kap stb… váratlan események tehát bármikor adódhatnak, viszont amennyiben elkerülhetetlen a késés, azonnal tájékoztassuk partnerünket, s mindezt persze sűrű elnézéskérések közepette.

 

Ápolt megjelenés

Az ápoltság minden találkozó esetében elengedhetetlen, de az alapvető higiéniai szempontokon túl az üzleti életben a megfelelő, üzleti öltözetre is oda kell figyelnünk. Bizonyára mindenki tisztában van az üzleti megjelenéssel, így ne úgy öltözzünk fel, mint egy esti buliba vagy baráti összejövetelre szoktunk!

 

Modor

A másikkal szemben tanusított viselkedésünk, megnyilvánulásaink is sokat elárulnak rólunk. Ha nem hagyjuk, hogy partnerünk végigmondja gondolatát, hanem belevágunk a szavába, akkor bizony udvariatlan fráternek könyvel majd el bennünket magában és mindezt jogosan.

Helyette legyünk inkább udvariasak, előzékenyek (persze nem tenyérbemászóan, álszenten) és alkalmazzuk az értő figyelem technikáját! Tegyünk fel érdeklődő kérdéseket és reflektáljunk a másik fél észrevételeire! 

 Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


5 látnivaló, amit nem hagyhatsz ki, ha a Szigetközben jársz
A Szigetköz Magyarország egyik legváltozatosabb és legszebb régiója, amely számos természeti és kulturális kincset rejt.
6+1 ok, amiért megéri a fogimplantáció
A fogimplantáció az egyik legmodernebb és leghatékonyabb módszer a hiányzó fogak pótlására. Az implantáció során egy titán csavart ültetnek be az állcsontba, amelyre később korona, híd vagy protézis kerül. Bár az eljárás költségesebb lehet más fogpótlási módszereknél, számos előnnyel jár, amelyek hosszú távon megtérülnek. Íme 6+1 ok, amiért megéri a fogimplantáció.
Mitől esik ki a fogpótlás? Okok, megelőzés és kezelési módszerek
A fogpótlások kiesése nemcsak kellemetlen, de komoly problémákat is okozhat. Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk, mi állhat ennek hátterében, és hogyan lehet megelőzni vagy kezelni ezt a jelenséget.
Teljes gőzzel előre!

Ahhoz, hogy mindennap a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, néha szükségünk van egy kis plusz löketre, hogy kihozhassuk magunkből a maximumot, aztán pedig nincs más hátra csak, Teljes gőzzel előre! Motivációk a mindennapokra, hogy teljes gőzzel vethessük bele magunkat a feladatainkba és nagy kanállal élvezhessük az életet!

Motiváció a mindennapokra

Sokszor érezhetjük úgy, hogy elnyom minket a kedvtelenség, nem találjuk a motivánciónkat ahhoz sem, hogy kikeljünk az ágyból, és úgyérezzük, hogy kell valami ami felráz minket ebből az állapotból. HA szükséged van egy kis motivációra a mindennapra, akkor jó helyen jársz, aztán pedig teljes gőzzel előre!

Edzésmotiváció

Míg egyes napokon gyakorlatilag felpattansz az ágyból, és készen állsz a mozgásra, más napokon az edzésmotiváció megtalálása nagy feladat. Nincs időd munka előtt vagy után edzőterembe menni, az összes kedvenc edzés leggingsed mosás alatt van, a fitneszfelszerelések és a tagságok túl drágák – ha megengeded, a lista még hosszan folytatható. Ne keresd a kifogásokat, inkább keress edzésmotivációt!

Kitekintő

A benzingőz segít mindentéren megtalálni a motivációt, legyen szó akár az edzésről, a munkáról vagy akár az átlagos hétköznapokról. Találd meg motivációdat oldalunkon, aztán pedig nefeledd! Teljes gőzzel előre!